MediaWatch

Alcatel advarer om faldende mobilsalg

Alcatels udsendte advarsel tolkes som det første klare tegn på, at opbremsningen i den amerikanske økonomi er begyndt at smitte af på det europæiske telemarked. Salget af mobiltelefoner, der samlet bidrager med syv procent af selskabets samlede indtægter, er således faldende set på år-til-år basis, skriver Financial Times.

Trods nedgangen fastholder Alcatel, at kvartalsresultatet stadig er inden for det forventede. Dette skyldes især god vækst på netværks- og optik forretningerne. Helårsresultatet, der er sat til en vækst på godt 20 procent, fastholdes ligeledes. Selskabet vil dog indføre omkostningsbegrænsende tiltag for at kompensere for den tabte indtægt.

Nokia udsendte i januar et hint om hvilken vej udviklingen bar, da det sænkede sine salgsforventninger. Indtil nu har de europæiske mobilselskaber dog ikke vist synderlige tegn på påvirkning.

Aktiemarkedet reagerede negativt ovenpå meddelsen og sendte det franske selskabs aktie nedad.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs