Motorola risikerer milliardstævning

MediaWatch

En amerikansk konkursdomstol har nu banet vejen for, at kreditorerne i den hedengangne mobilfremstiller Iridium kan sagsøge Motorola for tabene. Iridium, skabt i 1992 af Motorola, gik konkurs efter at dets forretningsplan om at udbyde mobiltelefoner via et bekosteligt satellitsystem slog fejl, skriver New York Times.

Der hersker uklarhed, om hvilken rolle Motorola har haft i forhold til det konkursramte selskab, men ifølge sagsøgerne beholdt den amerikanske mobilfremstiller kontrollen over selskabet selv efter det blev børsnoteret i 1997. Kreditorerne mener på den baggrund, at de lån der blev givet til Iridium, blev kanaliseret over til Motorola og derfor bør tilbagebetales af selskabet.

Ydermere skulle Motorola have struktureret forholdet til Iridium på en sådan måde, at det dels sikrede sig ejerskabet over den værdifulde software som blev brugt til at styre satellitsystemet og dels benyttede det til at sikre sig lukrative kontrakter.

Motorola har angrebet de fremsatte forslag under henvisning til, at der er tale om forsøg på at omgå procedurerne omkring konkurser, og at en del af de potentielle søgsmål er fremsat på vegne af enkelte kreditorer og ikke selve Iridium.

Kreditorernes krav lyder på godt 16 milliarder kroner for selve Iridium sagen, samt yderligere knap 28 milliarder for tab forbundet med investeringer i selskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også