MediaWatch

Europæisk tele-nedtur på vej?

Indtil nu har selskaber som Nokia, Ericsson, Siemens, Alcatel og Marconi været relativt optimistiske med hensyn til udsigterne til nye ordrer, mens tilsvarende nordamerikanske selskaber som Lucent, Motorola og Nortel har nedjusteret forventningerne, set aktiekurserne droppe dramatisk og fyret folk i bundter. Men nu begynder små europæiske underleverandører at klage deres nød, skriver Financial Times.

Den tyske producent af elektronikkomponenter, Epcos, nedjusterede tirsdag forventningerne til salget for anden gang på en måned. Selskabet presses af en nedgang i ordrerne på komponenter til mobiltelefoner. Samtidig kan mange mindre erhvervskunder i Europa ikke længere rejse den kapital, der skal til for at finansiere deres telenetværk.

Store operatører som British Telecom og Deutsche Telekom vånder sig på deres side under vægten af den gigantiske gæld, de stiftede for at sikre sig UMTS-licenser. Men det nytter ikke, at de store operatører skærer ned på udgifterne til at etablere UMTS-netværk, lyder advarslerne. Det eneste håb er nemlig kundernes stadig store efterspørgsel efter mere båndbredde.

Sådan sagde de amerikanske producenter imidlertid også for et par måneder siden, bemærker Financial Times' Dan Roberts.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs