MediaWatch

Napster skal blokere sangfiler

Dette betyder, at musikfirmaerne skal indsende lister over de sangfiler som de ikke vil have, bliver udvekslet på nettet, hvorefter Napster har tre arbejdsdage til at få sangene blokeret. Hvis dette ikke sker vil det være et brud på kunstnernes rettigheder til musikken, skriver New York Times.

Det er dog ikke helt så enkelt, på grund af måden hvorpå der bliver byttet filer. Det er nemlig kun den eksakte titel der vil blive blokeret. Er der stavefejl i filernes navne, overlagt eller ej, vil det betyde, at filen ikke bliver fjernet fra serverne.

Dette betyder, at brugerne kan starte alle sangene med for eksempel et "X", så vil de ikke blive blokeret. Det betyder et enormt, nærmest umuligt arbejde, hvis man skal tage højde for alle de muligheder, der er for at omgå systemet.

Dette bliver musikindustriens opgave, da dommen fastslår, at det er industrien der skal afgøre specifikt hvilke filer der skal stoppes. Det giver dog ikke Napster retten til at ligge på den lade side. Musikbytte-centralen skal også gøre sin del for at mindske udbredelsen af rettighedsbeskyttet musik.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs