MediaWatch

Vækst i NAPM uden for industrien

Det såkaldte Non-Manufacturing NAPM-indeks, der måler aktiviteten i US-økonomien uden for fremstillingsvirksomhederne steg faktisk i februar fra det laveste niveau i de sidste tre og et halvt år i januar fremgik det af mandagens NAPM-rapport.

Aktivitetsmålet for virksomhederne uden for industrien steg til 51.7 efter et skarpt fald i januar på 11 point til 50.1. Et mål over 50 indikerer at aktiviteten øges.

Tallet for aktiviteten uden for industrien følger fredagens NAPM-indeks for fremstillingsvirksomhederne, der viste en mindre aktivitet for industrien for syvende måned i træk - om end også med en marginal bedring.

En anden positiv nyhed for US-økonomien mandag var, at antallet af annoncerede jobnedlæggelser i februar faldt med 28 procent i forhold til januar. De amerikanske selskaber annoncerede i februar 101.731 jobnedlæggelser i forhold til januars 142.208 jobnedlæggelser, ifølge en undersøgelse af Challenger, Gray & Christmas. Jobnedlæggelserne i januar var det højeste i de sidste otte år, hvor outplacement-virksomheden har foretaget undersøgelsen.

Bilindustrien har ført an i annoncerede jobnedlæggelserne i år med 57.656 jobs - heraf 22.697 i februar. Telekommunikationsvirksomheder har annonceret 42.879 jobnedlæggelser i de to første måneder af året. Detailhandelssektoren 26.733 jobs.

E-commerce virksomheder har indtil videre annonceret 21.383 jobnedlæggelser for år 2001 og computervirksomheder, såvel soft- som hardwarevirksomheder har meddelt nedskæringer på 16.242 jobs.

På fredag offentliggøres arbejdsløshedstal for februar i US-økonomien, der vil være en vigtig indikator for markederne.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs