MediaWatch

Vækst i NAPM uden for industrien

Det såkaldte Non-Manufacturing NAPM-indeks, der måler aktiviteten i US-økonomien uden for fremstillingsvirksomhederne steg faktisk i februar fra det laveste niveau i de sidste tre og et halvt år i januar fremgik det af mandagens NAPM-rapport.

Aktivitetsmålet for virksomhederne uden for industrien steg til 51.7 efter et skarpt fald i januar på 11 point til 50.1. Et mål over 50 indikerer at aktiviteten øges.

Tallet for aktiviteten uden for industrien følger fredagens NAPM-indeks for fremstillingsvirksomhederne, der viste en mindre aktivitet for industrien for syvende måned i træk - om end også med en marginal bedring.

En anden positiv nyhed for US-økonomien mandag var, at antallet af annoncerede jobnedlæggelser i februar faldt med 28 procent i forhold til januar. De amerikanske selskaber annoncerede i februar 101.731 jobnedlæggelser i forhold til januars 142.208 jobnedlæggelser, ifølge en undersøgelse af Challenger, Gray & Christmas. Jobnedlæggelserne i januar var det højeste i de sidste otte år, hvor outplacement-virksomheden har foretaget undersøgelsen.

Bilindustrien har ført an i annoncerede jobnedlæggelserne i år med 57.656 jobs - heraf 22.697 i februar. Telekommunikationsvirksomheder har annonceret 42.879 jobnedlæggelser i de to første måneder af året. Detailhandelssektoren 26.733 jobs.

E-commerce virksomheder har indtil videre annonceret 21.383 jobnedlæggelser for år 2001 og computervirksomheder, såvel soft- som hardwarevirksomheder har meddelt nedskæringer på 16.242 jobs.

På fredag offentliggøres arbejdsløshedstal for februar i US-økonomien, der vil være en vigtig indikator for markederne.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs