MediaWatch

IBM overhaler Oracle

Ifølge Janet Perna, IBM-chef for data management, lykkedes det i 2000 selskabet at øge sin databaseomsætning med 64 procent målt på år-til-år basis. Dette resultat er samtidig endnu et tilbageslag for database-giganten Oracle, der så sent som i fredags måtte se sin aktie falde mere end 20 procent, efter at det havde udsendt en indtjeningsadvarsel, skriver Financial Times.

Væksten i IBM's database-forretning står i stærk kontrast til selskabets salg af software, der må betegnes som sløv.

Med en årlig omstæning på 88 milliarder dollar er IBM verdensleder inden for informationsteknologi. Janet Perna siger ligeledes, at selskabet er istand til at tjene penge på gammel teknologi inden for dets database sektor.

Omsætningen forbundet med databaser og mainframes, en teknologi der hovedsagligt stammer fra 1970'erne, steg 11 procent i 2000.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs