MediaWatch

Liberty Media ind i Tyskland

Det amerikanske medieselskab Liberty Media - kontrolleret af mediemogulen John Malone - har indgået en aftale om at overtage 55 procent af aktierne i seks forskellige kabelnet, som ejes af Deutsche Telekom.

Aftalen omfatter 10 millioner husstande og gør nu Liberty Media til medejer af 42 millioner kabel-TV kunder verden over, heraf 20 millioner i Europa. Tyskland er det næststørste TV-marked i verden efter USA, og Liberty Media ser Tyskland og Storbritannien som nogle af de vigtigste internationale TV-markeder.

John Malone blev for alvor kendt, da han op gennem 1980'erne og 1990'erne opbyggede kabel-TV selskabet TCI til at blive USA's største inden det blev solgt til teleselskabet AT&T. Herefter valgte John Malone at koncentrere sig om Liberty Media og foruden at være storbesidder af kabel-TV interesser ejer Liberty Media ligeledes andele i lang række TV-kanaler i USA.

For Deutsche Telekom skal salget ses i sammenhæng med de krav der er om, at selskabet skal skille sig af med flere kabelnet. Desuden har man et stærkt behov for at få reduceret den enorme gæld i selskabet, som i øjeblikket bevæger sig i omegnen af 200 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs