MediaWatch

Teleselskab vil afskedige 6000

Worldcom, der rangerer som USA's næststørste teleoperatør inden for indenrigs- og udenrigstelefoni, har i lighed med andre telegiganter som AT&T og Sprint været hårdt ramt af de faldende priser på fastnetstelefoni. Især en øget konkurrence fra mobil- og IP-telefoni (telefoni via Internettet), har betydet drastiske fald i indtjeningen, skriver AP.

Selskabet har tidligere i år meddelt, at dets fjerde kvartal ville ende med et overskud på 726 millioner dollar svarende til en gevinst på 0,25 dollar per aktie. I forhold til i fjor er dette en nedgang, idet det samlede overskud dengang blev på 1,3 milliarder dollar svarende til 0,44 dollar per aktie.

De planlagte nedskæringer vil omfatte hele selskabet og medarbejderne er blevet informeret om situationen.

En reducering på godt 6000 mand modsvarer totalt 6-7 procent af den samlede medarbejderstab.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs