MediaWatch

Oracle nedjusterer og styrtdykker

Oracle har med sin nedjustering føjet sig til den efterhånden lange række af IT-relaterede selskaber, der inden for det seneste halvår har foretaget nedjusteringer af den forventede indtjening. Aktiemarkedet slog hårdt ned på selskabet og sendte aktien 21 procent ned, skriver CNET.

Nedjusteringen kom i den amerikanske børs' udvidede åbningstid og dermed er der ikke meget som tyder på, at den positive udvikling Nasdaq-indekset oplevede i går kan fortsætte i dag. Indekset indhentede således et fald på 3,8 procent for derefter at slutte 1,5 procent højere i niveau 2183.37 point.

I alt 25 ud af de 28 mest omsatte aktier faldt ovenpå Oracle's nedjustering, der også har haft en signifikant indflydelse på den japanske børs. "Benchmarket" Nikkei 225 har således oplevet et fald på 3,3 procent, svarende til 419.86 indekspoint og et niveau på 12,261.80, hvilket er det laveste niveau i 15 år. Oracle's japanske datterselskab faldt 8,6 procent.

Oracle forventer, at nå et overskud der omregnet svarer til 10 cent per aktie. Dette er 2 cent lavere end den gennemsnitlige markedsforventning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs