MediaWatch

Icon varsler nye afskedigelser

Icon kom ud af regnskabsåret, der sluttede i december, med et tab før skat på 2,59 milliarder svenske kroner ud af et salg på 1,7 milliarder svenske kroner, skriver Financial Times.

En stor del af tabet skyldes, at Icon har afskrevet 2,29 milliarder kroner på baggrund af en fornyet vurdering af de mange nye selskaber, som Icon opkøbte forrige år. Men selv uden engangsafskrivningerne steg tabene til 200 millioner svenske kroner, sammenlignet med 85 millioner året før.

De mange afskedigelser i Icon Medialab kommer oven på december måneds afskedigelse af 100 medarbejdere. Forrige måned fratrådte Icons chief executive, Ulf Dahlsten, efter ikke at have indfriet selskabets resultatmål. De nye afskedigelser vedrører først og fremmest Icons forretning i Sverige, Storbritannien og Holland. Tilbage har Icon en medarbejderstab på 1.600 i 15 lande.

Forrige uge meldte Icon Medialabs svenske rival Framfab ligeledes om tab før skat på 2,25 milliarder og varslede afskedigelser af omkring 400 medarbejdere.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs