MediaWatch

Fire UMTS-licenser i Danmark

Fire aktører er også, hvad der i dag findes på GSM-området, nemlig TDC, Sonofon, Telia og Mobilix. Ifølge oplægget er der ikke forretningsmæssigt grundlag for mere end fire UMTS-aktører. De fire UMTS-selskaber skal tildeles stort set ensartede licenser, og de skal betale samme pris for licensen, fremgår det af regeringens oplæg. Det skriver Berlingske Tidende.

Selve auktionen kommer sandsynligvis til at finde sted som en auktion med lukkede bud. Når alle bud er åbnet, vil UMTS-licenserne blive delt ud til de fire højest bydende, og alle vil skulle betale den pris, som det fjerdehøjeste bud er landet på. Der vil blive fastlagt en mindstepris, der vurderes at blive på omkring en 500 millioner kroner, for buddene.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs