MediaWatch

Piratkopier på kommunens server

IT-afdelingen i Gentofte Kommune har længe haft en mistanke om, at hackere ind i mellem var på besøg. Da man tirsdag i denne uge med sikkerhed konstaterede, at nogle servere blev misbrugt, slog man straks alarm til politiet. Politiets computer-unit kunne fastslå, at en hacker arbejdede gennem et abonnement hos World Online, skriver Berlingske Tidende.

Med en dommerkendelse kunne politiet finde hackerne, der havde lagret film svarende til tre gigabyte på kommunens harddisk. To mænd på 22 år opholdt sig i en lejlighed på Amager, hvor de var i færd med at hente film ned fra Internettet. Efter afhøring er de to mænd blevet sigtet for hacking efter straffelovens paragraf 263.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs