MediaWatch

Piratkopier på kommunens server

IT-afdelingen i Gentofte Kommune har længe haft en mistanke om, at hackere ind i mellem var på besøg. Da man tirsdag i denne uge med sikkerhed konstaterede, at nogle servere blev misbrugt, slog man straks alarm til politiet. Politiets computer-unit kunne fastslå, at en hacker arbejdede gennem et abonnement hos World Online, skriver Berlingske Tidende.

Med en dommerkendelse kunne politiet finde hackerne, der havde lagret film svarende til tre gigabyte på kommunens harddisk. To mænd på 22 år opholdt sig i en lejlighed på Amager, hvor de var i færd med at hente film ned fra Internettet. Efter afhøring er de to mænd blevet sigtet for hacking efter straffelovens paragraf 263.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs