Microsoft vs. USA: 1-0

MediaWatch

Alt tyder på, at sagen nu står 1-0 i Microsofts favør. Appelretten stillede sig særdeles kritisk over for dommer Thomas Penfield Jacksons beslutning sidste år om at splitte IT-giganten op i to selskaber. Retten satte spørgsmålstegn ved centrale dele af dommer Jacksons kendelse.

Den mente heller ikke, at en opsplitning vil løse de overtrædelser af monopollovgivningen, som dommer Jackson fandt Microsoft skyldig i sidste år. Det skriver Financial Times.

Den gang beordrede dommer Jackson en opsplitning af Microsoft i to selskaber, ét der producerer Windows operativsystemet, og ét selskab der laver applikationer til Windows, f.eks. Microsoft Office.

Flere dommere i appelretten bemærkede, at dette ikke vil bryde Microsofts monopol på markedet for operativsystemer. Et Microsoft-selskab, der producerer Windows-operativsystemet kan jo blot udvikle sin egen internet-browser igen, sagde dommer Douglas Ginsburg. - Og så har vi den samme situation som nu.

Ifølge oplysninger fra Washington Post mente flere dommere tirsdag, sidste dag for appelrettens behandling af Microsoft-sagen, at selv om kendelsen om at splitte selskabet op i to bliver omstødt, vil anklagerne om overtrædelser af monopollovgivningen holde vand. Sagen kan derfor nemt gå videre til en ny domstol.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også