MediaWatch

Microsoft vs. USA: 1-0

Alt tyder på, at sagen nu står 1-0 i Microsofts favør. Appelretten stillede sig særdeles kritisk over for dommer Thomas Penfield Jacksons beslutning sidste år om at splitte IT-giganten op i to selskaber. Retten satte spørgsmålstegn ved centrale dele af dommer Jacksons kendelse.

Den mente heller ikke, at en opsplitning vil løse de overtrædelser af monopollovgivningen, som dommer Jackson fandt Microsoft skyldig i sidste år. Det skriver Financial Times.

Den gang beordrede dommer Jackson en opsplitning af Microsoft i to selskaber, ét der producerer Windows operativsystemet, og ét selskab der laver applikationer til Windows, f.eks. Microsoft Office.

Flere dommere i appelretten bemærkede, at dette ikke vil bryde Microsofts monopol på markedet for operativsystemer. Et Microsoft-selskab, der producerer Windows-operativsystemet kan jo blot udvikle sin egen internet-browser igen, sagde dommer Douglas Ginsburg. - Og så har vi den samme situation som nu.

Ifølge oplysninger fra Washington Post mente flere dommere tirsdag, sidste dag for appelrettens behandling af Microsoft-sagen, at selv om kendelsen om at splitte selskabet op i to bliver omstødt, vil anklagerne om overtrædelser af monopollovgivningen holde vand. Sagen kan derfor nemt gå videre til en ny domstol.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs