MediaWatch

Microsoft vs. USA: 1-0

Alt tyder på, at sagen nu står 1-0 i Microsofts favør. Appelretten stillede sig særdeles kritisk over for dommer Thomas Penfield Jacksons beslutning sidste år om at splitte IT-giganten op i to selskaber. Retten satte spørgsmålstegn ved centrale dele af dommer Jacksons kendelse.

Den mente heller ikke, at en opsplitning vil løse de overtrædelser af monopollovgivningen, som dommer Jackson fandt Microsoft skyldig i sidste år. Det skriver Financial Times.

Den gang beordrede dommer Jackson en opsplitning af Microsoft i to selskaber, ét der producerer Windows operativsystemet, og ét selskab der laver applikationer til Windows, f.eks. Microsoft Office.

Flere dommere i appelretten bemærkede, at dette ikke vil bryde Microsofts monopol på markedet for operativsystemer. Et Microsoft-selskab, der producerer Windows-operativsystemet kan jo blot udvikle sin egen internet-browser igen, sagde dommer Douglas Ginsburg. - Og så har vi den samme situation som nu.

Ifølge oplysninger fra Washington Post mente flere dommere tirsdag, sidste dag for appelrettens behandling af Microsoft-sagen, at selv om kendelsen om at splitte selskabet op i to bliver omstødt, vil anklagerne om overtrædelser af monopollovgivningen holde vand. Sagen kan derfor nemt gå videre til en ny domstol.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs