MediaWatch

TDC vil have friere hænder

Direktøren henviste til, at TDC på det danske marked konkurrerer med en række store europæiske teleselskaber. Både Telia, Mobilix og Sonofon har statsejede teleselskaber i ryggen. Hvorfor skal store europæiske spillere beskyttes mod konkurrence, spurgte Henning Dyremose, skriver Politiken.

Han henviste blandt andet til, at TDC på samtrafikområdet skal levere til konkurrenterne til en pris, hvor selskabet ikke får sine omkostninger dækket.

Henning Dyremose nævnte nogle konkrete områder, hvor TDC ønsker at have friere hænder til at tage kampen op mod konkurrenterne. Kravene gælder områder som regulering af detailpriser på faste kredsløb, adgang til tjenesteudbyderaftaler og reguleringen af samtrafikpriser.

IT- og forskningsminister Birte Weiss (S) kom dog ikke på konferencen med indrømmelser til TDC-direktøren. - Der vil fortsat være en periode, hvor det er nødvendigt med en offentlig regulering, sagde ministeren. Der er fortsat rudimenter fra monopoltiden, mener Birte Weiss.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs