MediaWatch

Hårdt ramte TDC lukker uændret

Efter en stigning mandag til 289 fra fredagens lavpunkt i 272 lukkede TDC-aktien uændret i kurs 272. Der synes således at være en god portion skepsis hos investorerne med at tage TDC-aktien tilbage lige med det samme.

Scandinavian Asset Management fremhæver i sin analyse, at ledelsen har mistet respekt og tillid blandt investorer, analytikere og medier. Så der bliver virkelig noget at arbejde med for CEO Henning Dyremose & Co, der efter i første omgang at have udtalt "Et flot resultat for TDC", måtte supplere med "at markedet altid har ret".

Fondsmæglerselskabet vurderer, at Tele Danmark, på det nu lave kursniveau, udgør en god opsamlingschance både på kort og på lang sigt - for investorer med lidt mod. Risikoen nedad vurderes ikke (længere) at være ret stor, men omvendt er potentialet opad godt.

Danske Securities fastholder også køb af TDC aktien, om end de har deres skøn under revision. Ligeledes mener analytikere i Jyske Bank, at Tele Danmark har en "fair" værdi på 410. Finanshuset Merill Lynch har sænket sin anbefaling fra "køb" til "neutral", med et kursmål på 300.

"Balladen skyldes næsten udelukkende Schweiz-affæren, hvor man må frygte, at der er tabt et milliardbeløb", skriver Scandinavian Asset Management.

Det er udsigten til, at TDC i en årrække skal belastes af Schweiz-investeringen, hvor den tilkøbte kundemasse viser sig at være en hullet ost, der virkelig skuffer. En stor del af kundemassen i de schweiziske selskaber er simpelthen 'døde' eller inaktive taletids-kunder, fremgår det af en artikel mandag i Børsen. Og det giver jo et noget andet indtryk af, hvor billigt TDC-ledelsen er kommet til mobilkunderne og en 'billig' UMTS-licens i alpelandet, hvor netopbygningen ikke skønnes at blive lige ud ad landevejen.

Tele Danmark er nu en af Europas billigste teleaktier, skriver Børsen tirsdag. I en analyse udarbejdet af ArozMaizels har kun British Telecom lavere værdi på nøgletallet EV/EBITDA, der måler markedsværdien i forhold til indtjeningen før renter, skatter og afskrivninger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs