MediaWatch

Helsinki opgiver Norex-samarbejde

Det nordiske børssamarbejde, Norex, må efter alt at dømme vinke farvel til en indlemmelse af Finlands HEX-børs. Samtalerne der var godt på vej mod en egentlig realisering, er nu blevet blokeret af Tallinbørsen, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge Eva Palu, chef for investor relations på Tallin-børsen, er det en forudsætning at samtalerne mellem Norex og HEX afbrydes, hvis der skal være tale om et strategisk samarbejde mellem den estiske og finske børs. Samarbejdet mellem de to landes børser omfatter såvel ejerskab som operationelle områder, og målet er at skabe et velfungerende estaisk aktiemarked.

HEX vil i forbindelse med det strategiske samarbejde få halvdelen af aktierne i Tallin-børsen, mens det til gengæld skaber et nyt handelssystem til den estiske børs. Handelssystemet skal sidenhen implementeres på HEX.

Norex-samarbejdet består i dag af Københavns Fondsbørs, Stockholms Fondsbørs samt Oslo Børs.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs