MediaWatch

Svensk aftenhandel fik rolig start

Den nye lukketid klokken 20 gjorde i går sit indtog på den svenske børs. Handlen i løbet af dagen var relativt rolig med en lav omsætning i de sidste timer. Totalt omsatte Stockholmbørsen for 13,4 milliarder svenske kroner, heraf blev de 538 millioner omsat i det ny tidsrum mellem 17.30 og 20, skriver Finanstidningen.se.

Blandt de der har været mest positive over den nye åbningstid er nethandlerne. Det at børsen ikke lukker før klokken 20 giver således småinvestorerne mulighed for at handle hjemmefra, når de har fri fra jobbet. En tilsvarende åbningstid kan blive en mulighed på Københavns Fondsbørs, siger direktør Ole Jochumsen til Mediawatch.

Adspurgt om den svenske debut siger Hans Ole Jokumsen, at han på ingen måde er overrasket over at Sverige nu starter ud med aftenhandel. - Sverige er år foran Danmark og har en væsentlig mere udviklet aktiekultur.

Jokumsen vil foreløbigt nøjes med at følge den svenske udvikling for at se hvad udkommet af det bliver. Der er megen praktik, der skal på plads først og desuden vil han være helt sikker på, at den danske aktiekultur vil være stærk nok den dag man eventuelt forsøger et lignende tiltag i Danmark.

- Jeg skynder mig langsomt, siger han og tilføjer, at hvis udviklingen viser sig at være positiv, så vil det ikke være umuligt at man kan se et lignende tiltag udført på Københavns Fondsbørs indenvfor en overskuelig periode.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs