MediaWatch

US-aktier op på renteforhåbninger

Nasdaq steg 2,03 procent til 2.308 og ligeledes steg Dow Jones og Standard & Poors 500 indeksene henholdsvis 1,92 og 1,75 procent.

Spekulationerne om endnu en stor rentenedsættelse inden næste FOMC-møde den 20. marts kommer som følge af en udtalelse fra topøkonom hos Bear Stearns og tidligere Fed-guvernør, Wayne Angell, der fredag sagde, at der var 60 procents sandsynlighed for, at centralbanken ville sænke renten med 0,5 procentpoint i denne uge. Økonomen har siden opjusteret sandsynligheden til 80 procent.

Imidlertid har hele tre andre tidligere Fed-folk over weekenden givet udtryk for modsatte opfattelser, blandt andet på baggrund af sidste uges højere end ventede forbrugerprisindeks og forrige uges overraskende høje producentprisindeks. Endelig peger en del iagttagere på, at Alan Greenspan & Co vil gøre alt for at undgå, at det ser ud som om, at de holder hånden under Nasdaq-markedet.

De næste dage byder på en række vigtige nøgletal for US-økonomien: I eftermiddag kommer den vigtige forbrugertillidsindikator og det forventes at denne - som sidste uges forløber, undersøgelsen fra University of Michigan - vil pege stærkt nedad. Onsdag holder Greenspan en tale, lige som BNP-tallene for januar offentliggøres. Torsdag kommer det vigtige NAPM-indeks, der er en aktivitets- og forventningsmåler for fremstillingsvirksomhederne.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs