MediaWatch

eToys indleverer konkursbegæring

EToys har indtil mandag forsøgt at finde en køber til at overtage det stærkt gældstyngede selskab, i håb om at kunne indfri en del af kreditorernes tilgodehavender. Det er imidlertid ikke lykkes selskabet, hvis aktier, da de var på sit højeste, blev handlet til over 80 dollar stykket. Nu er de værdiløse.

EToys estimerer, at dets samlede gæld er på omkring 274 millioner dollar, og selv om firmaet besidder aktiver så som splinternye lagerfaciliteter, så vil det langt fra være nok til at indfri kreditorerne.

EToys, legetøjspioneren på Internettet, som alle troede på, blev lanceret i 1998. Startkapitalen var 50 millioner dollar og ved børsnoteringen i 1999 hentede firmaet yderligere 166 millioner dollar i investeringskapital. EToys oplevede sin første krise i julen 1999, da det ikke lykkes forretningen af få sendt alle bestilte julegaver før jul.

Alligevel investerede ledelsen i state-of-the art lagerfaciliteter og satsede på en fordobling af salget i forbindelse med julen 2000 - men salget udeblev. I løbet af de seneste dage, har EToys afskediget de fleste af dets ansatte, og forbereder sig nu på at lukke samtlige operationer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs