eToys indleverer konkursbegæring

MediaWatch

EToys har indtil mandag forsøgt at finde en køber til at overtage det stærkt gældstyngede selskab, i håb om at kunne indfri en del af kreditorernes tilgodehavender. Det er imidlertid ikke lykkes selskabet, hvis aktier, da de var på sit højeste, blev handlet til over 80 dollar stykket. Nu er de værdiløse.

EToys estimerer, at dets samlede gæld er på omkring 274 millioner dollar, og selv om firmaet besidder aktiver så som splinternye lagerfaciliteter, så vil det langt fra være nok til at indfri kreditorerne.

EToys, legetøjspioneren på Internettet, som alle troede på, blev lanceret i 1998. Startkapitalen var 50 millioner dollar og ved børsnoteringen i 1999 hentede firmaet yderligere 166 millioner dollar i investeringskapital. EToys oplevede sin første krise i julen 1999, da det ikke lykkes forretningen af få sendt alle bestilte julegaver før jul.

Alligevel investerede ledelsen i state-of-the art lagerfaciliteter og satsede på en fordobling af salget i forbindelse med julen 2000 - men salget udeblev. I løbet af de seneste dage, har EToys afskediget de fleste af dets ansatte, og forbereder sig nu på at lukke samtlige operationer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også