MediaWatch

eToys indleverer konkursbegæring

EToys har indtil mandag forsøgt at finde en køber til at overtage det stærkt gældstyngede selskab, i håb om at kunne indfri en del af kreditorernes tilgodehavender. Det er imidlertid ikke lykkes selskabet, hvis aktier, da de var på sit højeste, blev handlet til over 80 dollar stykket. Nu er de værdiløse.

EToys estimerer, at dets samlede gæld er på omkring 274 millioner dollar, og selv om firmaet besidder aktiver så som splinternye lagerfaciliteter, så vil det langt fra være nok til at indfri kreditorerne.

EToys, legetøjspioneren på Internettet, som alle troede på, blev lanceret i 1998. Startkapitalen var 50 millioner dollar og ved børsnoteringen i 1999 hentede firmaet yderligere 166 millioner dollar i investeringskapital. EToys oplevede sin første krise i julen 1999, da det ikke lykkes forretningen af få sendt alle bestilte julegaver før jul.

Alligevel investerede ledelsen i state-of-the art lagerfaciliteter og satsede på en fordobling af salget i forbindelse med julen 2000 - men salget udeblev. I løbet af de seneste dage, har EToys afskediget de fleste af dets ansatte, og forbereder sig nu på at lukke samtlige operationer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs