MediaWatch

Sabotage mod nyhedsportal

Nyhedsredaktør Herman Berg fra Digitoday bekræfter overfor Mediawatch, at portalen mandag morgen omkring klokken 5:00 blev udsat for et hackerangreb, som satte sitet ud af drift. Berg opfatter angrebet som en tydelig provokation, noget Digitoday på ingen måde vil tolerere.

Digitoday vil derfor anmelde angrebet til det norske politi, men Herman Berg vil ikke på nuværende tidspunkt spekulere i, om det bliver muligt at finde frem til hackernes identitet, ej heller om der er tale om en decideret norsk eller international gruppe.

Hackerne kvitterede angrebet over for Digitoday med en besked skrevet på engelsk. Her sammenligner hackerne Digitoday med pornoindustrien, som de mener "er en samling rotter, der prøver på at tjene mange penge på andre menneskers problemer". Hackerne beskylder desuden Digitoday for at lukrere på seriøse nyhedstjenester og for at bygge nyhederne direkte på falsk information.

Hackerne truer desuden med i en note henvendt til de norske myndighederne, at de er mange og de er stærke, og at de vil forårsage enorme problemer for enhver, som står i vejen for dem.

Et anden norsk site, emarkeder.no, blev ligeledes natten til mandag ramt af hackerangreb. Heraf fremgår det dog ikke, om der er tale om samme gruppe, som den der lukkede Digitoday.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs