MediaWatch

Asien først med trådløst Internet

Billigere licenser og mere ensartede digitale telefon-netværk har gjort risikoen mindre for de asiatiske selskaber. Og mange mener, at de asiatiske kunder vil få et billigere og bedre produkt end europæerne og amerikanerne. Det skriver SiliconValley.

- Den trådløse teknologi har sandsynligvis større chancer for at slå igennem i Asien, siger Steven Yap fra internet research-firmaet iamaisia.com.

Japans i-mode teknologi har allerede 17 millioner brugere, der kan sende meddelelser og animerede figurer samt surfe på webben. NTT DoCoMo, der står for i-mode teknologien, har planer om at lancere den globalt i år.

Succesen for i-mode kan dog også bremse udbredelsen af 3G-mobil teknologi, mener nogle analytikere. Hvis i-mode, eller en anden såkaldt 'steppingstone' teknologi som f.eks. GPRS, får succes, vil kunderne måske ikke bruge penge på at opgradere til 3G-telefoner.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs