MediaWatch

Asien først med trådløst Internet

Billigere licenser og mere ensartede digitale telefon-netværk har gjort risikoen mindre for de asiatiske selskaber. Og mange mener, at de asiatiske kunder vil få et billigere og bedre produkt end europæerne og amerikanerne. Det skriver SiliconValley.

- Den trådløse teknologi har sandsynligvis større chancer for at slå igennem i Asien, siger Steven Yap fra internet research-firmaet iamaisia.com.

Japans i-mode teknologi har allerede 17 millioner brugere, der kan sende meddelelser og animerede figurer samt surfe på webben. NTT DoCoMo, der står for i-mode teknologien, har planer om at lancere den globalt i år.

Succesen for i-mode kan dog også bremse udbredelsen af 3G-mobil teknologi, mener nogle analytikere. Hvis i-mode, eller en anden såkaldt 'steppingstone' teknologi som f.eks. GPRS, får succes, vil kunderne måske ikke bruge penge på at opgradere til 3G-telefoner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs