MediaWatch

Nye UMTS-master gør nettene lønsomt

Teleteknikselskabet, Radio Components, har udviklet en ny løsning som kan gøre UMTS-nettet lønsomt for de teleoperatører, som har sikret sig en UMTS-licens i Sverige. Den nye løsning bygger på, at telemasterne er så tilpas høje at de dækker et større område og dermed kan opføres i et væsentligt mindre antal, skriver DagensIT.

Ifølge Radio Component's administrerende direktør, Torbjörn Johnson, vil de 240 meter høje UMTS-master yde en 40 gange bedre dækning i forhold til de tidligere planlagte master. Og trods det at de er tre gange så dyre at producere, vil omkostningerne være mindre end 10 procent af de beregnede omkostninger for de nuværende.

Et betydeligt mindre antal master vil ligeledes mindske energiomkostningerne forbundet med selve driften. Det miljømæssige aspekt må dog vejes op imod, at de væsentligt højere master vil være mere iøjnefaldende.

Såfremt teleoperatørerne vælger at opføre Radio Component's master, må de enkelte kommuner tage stilling til den nye løsning og bygge- og miljehensynene.

Dette kan indebære en forlængelse af selve forhandlingstiden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs