Framfab ud med store tab

MediaWatch

2000 har været et hårdt år for Framfab, hvilket tydeligt kan aflæses af dagens offentliggjorte årsregnskab. Tabet efter finansielle poster blev på lidt over 2,2 milliarder svenske kroner. I forhold til i fjor er der tale om en væsentlig tilbagegang, idet selskabet dengang havde et overskud på 39,7 millioner kroner. Den forringede lønsomhed får nu Framfab til at skære ned og i alt 400 medarbejdere i henholdsvis Sverige og udlandet skal afskediges.

Ifølge Framfab selv skyldes de store tab et vigende marked i Sverige, overkapacitet samt en alt for kraftig personaletilvækst. I forsøget på at rette op på økonomien vil selskabet derfor afvikle ulønsomme afdelinger, samt selskaber der ligger uden for kernevirksomheden. Det ventes på den baggrund, at Dritsbolaget, Framfab Integration samt Framfab IT-Consulting sælges fra.

Redningsplanen der skal få Framfab på ret køl igen ventes at være fuldt ud implementeret i løbet af andet kvartal i år. Selskabet forventer tidligst at nå en operativ lønsomhed i sidste kvartal. Baggrunden for dette er, at efterårets negative markedsudvikling stadig præger en del af det europæiske IT-marked.

Den nye fyringsrunde er den anden indenfor blot fire måneder. I november afskedigede Framfab således 340 medarbejdere i Sverige.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter