MediaWatch

IBM springer ud som venture-selskab

IBMs porteføljestrategi er utraditionel - der fokuseres på selskaber indenfor chipproduktion, og fortrinsvis opstarts-foretagender. I sidste uge investerede IBM 14 millioner dollar i virksomheden Sierra Monolithics. Herudover er IBM allerede inde i Transmeta, Onex Communications, EZchip Technologies, Kymata, Multilink Technology og Triton Network Systems.

Transaktionsdetaljer er ikke tilgængelige, men det forventes at IBM går ind med minoritetspositioner på under 10 procent af aktiekapitalen.

I slutningen af 2000 offentliggjorde IBM en investering på kr. 40 milliarder i en ny chipfabrik. IBM nu blandt verdens største producenter af specialiserede mikrochips - og kunderne tæller bl.a. Compaq.

Investeringerne passer godt med selskabets udvikling - udover stigende dominans indenfor specialiserede mikrochips, er omsætningen indenfor divisionen IBM Microelectronics steget over 30 procent i sidste kvartal i 2000, sammenlignet med samme kvartal i 1999.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs