MediaWatch

Millionsatsning på trådløs bilindustri

Brainheart Capital meddeler, at det vil gennemføre sin hidtil største investering, når det satser 110 millioner svenske kroner i det Göteborg-baserede WirelessCar, der beskæftiger sig med tjenesteydelser indenfor trådløs kommunikation til bilindustrien. WirelessCar er som joint-ventureselskab for Ericsson, Telia og Volvo et selskab med ekspertise inden for både tele- og bilindustrien.

Ifølge Anders Brännström, administrerende direktør i Volvo Technology Transfer, er Brainheart Capital fokuseret på at skabe en forretning baseret på trådløs kommunikation, mens Volvo besidder ekspertisen inden for bilindustrien. Samarbejdet vil, således Brännström, give WirelessCar muligheden for at blive verdensledende på markedet.

WirelessCar forventer, at udviklingen af trådløs teknologi på bilmarkedet vil eksplodere frem til 2007. Trenden tyder på at der vil ske en udvikling af alt lige fra basistjenester, såsom airbags der kan sende alarmbeskeder til den nærmeste redningscentral, til mere avancerede underholdningstjenester og fjernstyrede bilfunktioner.

WirelessCar blev grundlagt som joint-ventureselskab i marts 2000 og har i dag 42 ansatte i henholdsvis Göteborg og Irvine, Californien.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs