MediaWatch

TV trækker læsset for MTG

MTG øgede fortjenesten i 2000 til 407 millioner kroner. Omsætningen øgedes til 5,4 milliarder. Det er igen TV-virksomheden og Finanstidningen som bidrager til et positivt resultat. Salget af TV4-aktier bidrager til indtægterne med 106 millioner.

TV-delen Viasats omsætning øgedes med 700 millioner til 3.818 millioner og fortjenesten med hele 277 millioner til 591 millioner. Det økonomiske problembarn, TV1000, som købtes fra Kinnevik sidste år, indgår i resultatet, skriver resume.se.

Reklamesalget på koncernens TV-kanaler steg dog kun med 11%. Den totale TV-reklamemarked steg med 18% i Sverige, men var lavere i de andre lande. Abonnementsindtægterne steg med knap én milliard.

Ombytningen af abonnenter til digital-TV går som planlagt, skriver selskabet i sin beretning. I løbet af første kvartal 2001 skal alle abonnenter med Viasat Guld have en digital boks. Nysalget af digitale bokse indledtes i 4. kvartal 2000.

Udover TV-området er det MTG Publishing med Finanstidningen i spidsen, som genererer fortjeneste. Forretningsområdet leverede i 2000 en fortjeneste på 10 millioner, sammenlignet med et tab på 16 millioner i 1999. En af de større begivenheder for koncernen i 2000 var, at datterselskabet, bladet Metro, blev udskilt til aktieejerne.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs