MediaWatch

EU bekæmper betalingskortsvindel

Betalingskortsvindel og forfalskninger i EU estimeres at koste omkring 600 millioner euro om året. Forrige år steg det med 50 procent, og en stor del af stigningen var ifølge EU-Kommissionen svindel i forbindelse med betaling foretaget via telefon eller Internettet, skriver AFX.

Indtil videre er bekæmpelsen fortrinsvis foregået indenfor de enkelte lande, med omfanget af grænseoverskridende svindel betyder, at der skal gribes inde på europæisk plan eller endda internationalt. Det mener kommissær Frits Bolkenstein. Og her består opgaven i at tilvejebringe rammerne for en bedre samarbejde og koordinering.

Kommissæren mener til gengæld også, at ansvaret for problemet hovedsageligt er betalingssystem industriens. Men kommissionen kan spille en nyttig rolle ved at etablere systemer til en bedre informationsudveksling samt landesamarbejder omkring prævention og passende sanktioner.

EU-Kommissionens initiativ, der er udviklet i samarbejde med betalingskort industrien, de nationale myndigheder, detailhandel, netværksoperatører og forbrugergrupper, er i første omgang planlagt til at løbe indtil slutningen af 2003.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs