MediaWatch

EM.TV og Kirch indgår alliance

EM.TV's bestyrelse har nu godkendt handlen, der giver mediegruppen Kirch en 25 procents andel af det tyske selskab. Oveni får Kirch part i EM.TV's 50 procents andel af holdingselskabet SLEC, der står bag Formel 1. Den samlede pris for handlen andrager 598.5 millioner euro, skriver Wall Street Journal.

Handlen giver samtidig, ifølge EM.TV, de to selskaber ret til at købe yderligere 25 procent af Formel 1. Prisen for dette er sat til lidt over en milliard euro.

Kilder tæt på handlen oplyser, at Kirch trods flere ugers forsøg endnu ikke har stillet sikkerhed for finansieringen. EM.TV er blevet stillet i udsigt, at der vil være stillet garanti senest den 24. februar, ellers er det forventningen at handlen vil blive aflyst.

Udover de finansielle vanskeligheder er der også et problem med Formel 1 promotoren Bernie Ecclestone og dennes familiefond. Ifølge betingelserne for holdingselskabet må det ikke være ejet af en TV-station, hvilket Kirch der blandt andet regnes for Europas største betalings-TV selskab må betragtes som værende i besiddelse af.

EM.TV havde tidligere en markedsværdi på 16 milliarder euro, men efter opkøbet af blandt andet Formel 1 og Henson, der står bag The Muppet Show, er dets aktie faldet dramatisk og i dag er markedsværdien anslået til godt en milliard euro.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs