Ä, ö og å på vej i Sverige

MediaWatch

Registreringsvirksomheden Verisign har udvidet sine forsøg med asiatiske tegn til også at omfatte europæiske tegn. I Sverige er det kun muligt at registrere ét navn pr. firma under se-domænet, så der ventes at være stor interesse for at sikre sig et navn, hvori der indgår svenske tegn, under com-, net- eller org-domænerne.

Registrering med danske tegn bliver muligt også i Danmark, spår Per Kølle, adm. direktør hos registreringsvirksomheden DK-Hostmaster. Han tror, det bliver allerede i efteråret 2001. - Der er et stort økonomisk og politisk pres, særligt fra Østasien men også fra Mellemøsten, for at få det her igennem, siger Per Kølle.

Også i Europa giver de manglende nationale tegn problemer, ikke mindst for lande som Grækenland og Rusland, hvor børn ikke blot skal lære at betjene pc'en, men også et helt nyt alfabet for at kunne færdes på Internettet.

Amerikanske Verisign, der udfører de asiatiske og europæiske tests, ser et nyt, stort marked åbne sig, efterhånden som der åbnes for nationale tegn i domæne-registreringer. Det gør også selskaber som Sun og Microsoft, (hvor Verisign har en aktiepost). De forventer et stort marked for nye nye applikationer, når man bliver enige om nye protokoller, der tillader nationale tegn i domænenavnene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også