MediaWatch

Flest syge af stress

Næsten 80 procent af virksomhederne i branchen erkender, at deres medarbejdere bliver syge af at gå på arbejde. Og det er ikke influenza og halsbetændelse, der holder medarbejderne hjemme. Det er det psykiske arbejdsmiljø, skriver Berlingske Tidende.

Servicebranchen dækker blandt andre IT- og konsulentvirksomheder, og fremhæves ofte som en af de helt store risiko-brancher, når det gælder stress og stress-betinget sygefravær.

77 procent af de adspurgte virksomheder er således enige i, at sygefraværet blandt deres medarbejdere overvejende er betinget af psykisk og stress-relateret sygdom. Og det er vel at mærke ikke tillidsfolkene, DMF har spurgt. Det er typisk personalechefen, som har udfyldt spørgeskemaet.

- Der er ikke noget belæg for, at øgede krav om effektivitet i arbejdslivet giver et større sygefravær. Tværtimod tyder det på, at det afvekslende og udviklende arbejde har en gunstig indflydelse på sygefraværet, konkluderer undersøgelsens forfatter, Anna Patrizia Rogaczewska, DMF.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs