MediaWatch

Omsætningsfremgang for Reuters

Derimod faldt informations- og nyhedskoncernens overskud før skat for finansåret frem til 31. december 23 procent fra 591 til 457 millioner pund som følge af høje investeringer i enhederne Instinet og Reuterspace og transformationsomkostninger, skriver Financial Times.

Således brugte Reuters 52 millioner pund på teknologi og investeringsenheden Reuterspace, som blandt andet består af Greenhouse Fund. Investeringsfonden er blevet ramt af forrige års faldende dotcom vurderinger, som har forårsaget et fald i dets noterede investeringers værdi til 99 millioner pund, svarende til mindre end en fjerdedel af de 438 millioner pund, som investeringerne var værd i slutningen af 1999.

Oprindeligt var det meningen, at Reuters ville børsnotere Greenhouse Fund i juni, men det blev udskudt til første kvartal 2001, som følge af investorernes faldende interesse for teknologi- og medieinvesteringer. Nu meddeler Reuters i forbindelse med fremlæggelsen af årsregnskabet, at man vil droppe børsnoteringen af Greenhouse Fund, og i stedet bringe nye strategiske investorer ind i investeringsselskabet.

Reuters har desuden brugt 44 millioner pund på investeringer i det elektroniske broking selskab Instinet, som forventes børsnoteret i midten af året. Endelig har Reuters brugt 139 millioner pund på at integrere dets kerneaktiviteter med Internettet. Yderligere 150 millioner pund vil blive investeret i overgangen til Internettet i 2001.

Her oplyste Reuters i februar 2000, at man ville investere omkring 500 millioner pund, men i mellemtiden har man nedsat beløbet, på grund af den generelle negative stemning overfor mange online medieselskaber.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs