MediaWatch

Virus-kaos udeblev

Blandt de ramte var Danmarks Radio, der tirsdag formiddag måtte lukke for mailkommunikationen mellem forskellige servere, fordi netværket blev bombarderet med den ondsindede mail. Også firmaer som Kommunedata og Microsoft fik virus ind i sine mail-systemer, uden den dog nåede at anrette større skader.

Selvom der var lagt op til det helt store virusangreb, blev det aldrig rigtig slemt, og det lader således til, at de danske virksomheder hat lært af sidste års loveletter-virus, skriver Berlingske Tidende.

Sikkerhedsekspert Ulf Munkedal fra sikkerhedsfirmaet Vigilante siger, at han nu er nervøs for, at der nu kommer en bunke varianter af "Here you have"-virussen. Hos andre sikkerhedsfirmaer som Trend Micro og Tele Danmarks sikkerhedsafdeling CERT var der i går roligt.

Afdelingsleder i CERT, Jan Jensen peger på to årsager til, at virksomhederne ikke indrapporterede de store angreb. - Enten har virksomhederne ikke fået virussen, eller også vil de ikke fortælle os det, siger han.

Midlet til at undgå virusangreb er at holde sin antivirus software opdateret, samt at hente de nyeste patches til Microsoft Outlook fra Microsofts hjemmeside. "Here you have"-virussen menes i øvrigt at komme fra Holland, oplyser den amerikanske webportal ExciteAtHome.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs