MediaWatch

Virus-kaos udeblev

Blandt de ramte var Danmarks Radio, der tirsdag formiddag måtte lukke for mailkommunikationen mellem forskellige servere, fordi netværket blev bombarderet med den ondsindede mail. Også firmaer som Kommunedata og Microsoft fik virus ind i sine mail-systemer, uden den dog nåede at anrette større skader.

Selvom der var lagt op til det helt store virusangreb, blev det aldrig rigtig slemt, og det lader således til, at de danske virksomheder hat lært af sidste års loveletter-virus, skriver Berlingske Tidende.

Sikkerhedsekspert Ulf Munkedal fra sikkerhedsfirmaet Vigilante siger, at han nu er nervøs for, at der nu kommer en bunke varianter af "Here you have"-virussen. Hos andre sikkerhedsfirmaer som Trend Micro og Tele Danmarks sikkerhedsafdeling CERT var der i går roligt.

Afdelingsleder i CERT, Jan Jensen peger på to årsager til, at virksomhederne ikke indrapporterede de store angreb. - Enten har virksomhederne ikke fået virussen, eller også vil de ikke fortælle os det, siger han.

Midlet til at undgå virusangreb er at holde sin antivirus software opdateret, samt at hente de nyeste patches til Microsoft Outlook fra Microsofts hjemmeside. "Here you have"-virussen menes i øvrigt at komme fra Holland, oplyser den amerikanske webportal ExciteAtHome.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs