MediaWatch

Greenspan: Ingen recession i USA

Men USA står over for en barsk omstilling, efterhånden som økonomien kommer ned fra de sidste år skyhøje vækstrater, og centralbanken er parat til om nødvendigt yderligere at nedsætte renterne, fastslog han. En af årsagerne til at Fed - den amerikanske centralbank - havde sænket renterne så aggressivt i januar var, at virksomhedernes investeringer i informationsteknologien var blevet reducerede i lyset af den aftagende vækst i økonomien, sagde Greenspan.

Efter Greenspans tale til senatet lukkede samtlige US-indeks lavere. Nasdaq gik 2,49 procent ned mens Dow Jones tabte 0,40 procent. Investorerne tolkede Greenspans tale, som at centralbanken vil være mere tilbageholdende med at sænke renterne senere på året. Iagttagere så dog nogen fortrøstning for økonomien i dagens detailhandelstal, der viste at detailhandlen steg 0,7 procent i januar.

- Dette understøtter, at forbrugssektoren klarer sig meget bedre end industrien, hvilket øger mulighederne for at undgå en recession, sagde Ian Shepherdson, cheføkonom hos High Frequency Economics til Wall Street Journal.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs