Greenspan: Ingen recession i USA

MediaWatch

Men USA står over for en barsk omstilling, efterhånden som økonomien kommer ned fra de sidste år skyhøje vækstrater, og centralbanken er parat til om nødvendigt yderligere at nedsætte renterne, fastslog han. En af årsagerne til at Fed - den amerikanske centralbank - havde sænket renterne så aggressivt i januar var, at virksomhedernes investeringer i informationsteknologien var blevet reducerede i lyset af den aftagende vækst i økonomien, sagde Greenspan.

Efter Greenspans tale til senatet lukkede samtlige US-indeks lavere. Nasdaq gik 2,49 procent ned mens Dow Jones tabte 0,40 procent. Investorerne tolkede Greenspans tale, som at centralbanken vil være mere tilbageholdende med at sænke renterne senere på året. Iagttagere så dog nogen fortrøstning for økonomien i dagens detailhandelstal, der viste at detailhandlen steg 0,7 procent i januar.

- Dette understøtter, at forbrugssektoren klarer sig meget bedre end industrien, hvilket øger mulighederne for at undgå en recession, sagde Ian Shepherdson, cheføkonom hos High Frequency Economics til Wall Street Journal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også