MediaWatch

Napster-dom glæder dansk musikbranche

Ifølge Michael Ritto, formand for den danske afdeling af IFPI en international sammenslutning af rettighedshavere i musikbranchen, har dommen over Napster en klar indvirkning på musikbranchens fremtid. Ritto mener således, at dommens udfald er af afgørende betydning for beskyttelsen mod den måde, hvorpå teknologien vil udvikle sig fremover, skriver Jyllands-Posten.

Om kort tid er det forventningen, at teknologien, især via de nye bredbåndsnet, vil gøre det markant hurtigere at downloade musik til computeren. I dag er det således, at musik som oftest downloades i MP3 format, en teknik der i det store hele skaber CD'ere af ringere kvalitet.

Netop de højere hastigheder kombineret med en væsentlig bedre kvalitet er således Michael Rotti, det punkt hvor risikoen for den store katastrofe er særdeles overhængende.

Pladebranchen, som konsekvent har opponeret mod Napster holdning om at sitet bare lod muligheden for kopiering være frit tilgængeligt, har endnu ikke noget overblik over omfanget af den økonomiske skade de netbaserede tjenester har bevirket.

Mere fra MediaWatch

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs