MediaWatch

Napster-dom glæder dansk musikbranche

Ifølge Michael Ritto, formand for den danske afdeling af IFPI en international sammenslutning af rettighedshavere i musikbranchen, har dommen over Napster en klar indvirkning på musikbranchens fremtid. Ritto mener således, at dommens udfald er af afgørende betydning for beskyttelsen mod den måde, hvorpå teknologien vil udvikle sig fremover, skriver Jyllands-Posten.

Om kort tid er det forventningen, at teknologien, især via de nye bredbåndsnet, vil gøre det markant hurtigere at downloade musik til computeren. I dag er det således, at musik som oftest downloades i MP3 format, en teknik der i det store hele skaber CD'ere af ringere kvalitet.

Netop de højere hastigheder kombineret med en væsentlig bedre kvalitet er således Michael Rotti, det punkt hvor risikoen for den store katastrofe er særdeles overhængende.

Pladebranchen, som konsekvent har opponeret mod Napster holdning om at sitet bare lod muligheden for kopiering være frit tilgængeligt, har endnu ikke noget overblik over omfanget af den økonomiske skade de netbaserede tjenester har bevirket.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs