MediaWatch

Hvor blev GPRS-telefonerne af?

Op til nytår meldte de to toneangivende teleselskaber, Tele Danmark og Sonofon, ud, at de straks i det nye år kunne levere GPRS, men siden er der blevet meget stille. De to selskaber er klar med deres netværk, men der mangler GPRS-telefoner.

- Teleselskaberne burde være rasende, mener teleanalytiker John Strand, Strand Consult. De har investeret i en GPRS-opdatering af deres netværk, men har intet at bruge det til, da Ericsson og Nokia er meget forsinkede med at levere telefonerne, siger han ifølge Berlingske Tidende. Telefonfabrikanterne vil meget hellere sælge forældet teknologi for at hive de sidste penge ud af markedet, mener John Strand.

Hos både TDC, Mobilix og Sonofon lyder meldingen imidlertid, at man venter med at blæse i markedsføringstrompeterne, før både netværk og telefon-teknologien er testet igennem og klar til brug. Da WAP blev lanceret, blev brugerne skuffede, da de troede det var Internet, som de kendte det. Både Ericssons og Nokias GPRS-modeller kommer først til sommer, så i dag er Motorola nærmest alene om markedet.

Henrik Asbjørn, ansvarlig for Motorolas aktiviteter i Norden, mener ikke, at det er fabrikanternes skyld, at introduktionen af GPRS trækker ud. Motorola venter stadig på et udspil fra teleoperatørerne. - Det er teleselskabernes opgave at sælge GPRS-ideen, og det gør de slet ikke godt nok, siger han.

Dette er et afgørende teknologispring, langt større end overgangen til UMTS. Nu handler det om at være på nettet hele tiden, og teleoperatørerne sidder og bryder hovederne med, hvordan de kan få en forretning ud af det, mener Henrik Asbjørn.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs