MediaWatch

Napster dømt

Den længe ventede beslutning i sagen mod Napster, som har stået på siden oktober sidste år, hvor pladeindustrien anmodede appelretten om at holde fast ved distriktsdomstolens forbud fra juli, udtrykker en stærk kritisk holdning til musiktjenesten, som retten mener hjælper brugerne til at krænke ophavsrettigheder. Det skriver Financial Times.

De tre dommere beordrer ikke direkte Napster lukket men stiller en række betingelser, som gør det svært for tjenesten af fortsætte. Ifølge dommen kan Napster stilles til ansvar for dets brugeres krænkelse af ophavsretten i det omfang, hvor det har haft kendskab til, at det forekom på dets system, men ikke gjorde noget.

Napster udtrykker i en meddelelse stor skuffelse over de tre dommeres kendelse. Chuck Cooper, der er advokat for anklageren Recording Industry Association of America (RIAA), betegner dommen som Napsters gravskrift som betyder, at Napser nu kommer til at ophøre med at fungere som et elektronisk instrument for butikstyveri.

Ifølge appeldomstolen skal den lavere domstol nu modificere dets tidligere dom ved at kræve at musikselskaberne nu skal identificere hvilke af deres ophavsretsbeskyttede musikstykker, der bliver krænket. Herefter skal Napster for at ofværdige krænkelserne, gennemgå hele dets system for krænket materialer og blokere adgangen for disse sange i søgemaskinen.

Ifølge Napsters advokat kan det tage fra flere dage op til uger, førend distriktsdomstolen kommer med sin modificerede afgørelse.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs