Danske tech-aktier ned med Nasdaq

MediaWatch

Nedgangen har blandt andet ramt Tele Danmark, der i øjeblikket ligger cirka en halv procent nede i kus 362. GN Store Nord og NKT ligger cirka 2 procent lavere og ligeledes ligger i-data og NavisionDamgaard cirka 4 og 5 procent lavere.

Tele Danmark måtte i sidste uge gå på weekend med et kurstab på 12 procent og iagttagere ser også frem til en ny hård uge for aktien grundet børsintroduktionen af Orange og de dårlige nyheder for telesektoren generelt.

Efter en vis opdrift i GN Store Nord i sidste uge på nyheden om at selskabet vil fremskynde børsnoteringen af Nettest på Nasdaq, synes de dårligere vækstudsigter fra Nasdaq igen at have ramt disse aktier.

Mediawatch spurgte fredag en analytiker, der ønskede at være anonym, om ikke GN Store Nord havde fået forrygende travlt med at få Nettest på Nasdaq i lyset af Cisco-krisen og tilbagegangen i tech-aktierne.

"Nu er de jo ikke direkte korrelerede ( Cisco og Nettest, red. ). Men du har ret i, at der er noget, der tyder på, at de er klar over, at markedet ikke kommer op igen lige med det samme. Så det gælder for dem om at handle, medens der er nogenlunde priser på varen og få det bedste ud af det", således analytikeren.

"Noget andet er, at en hurtig børsnotering vil ske i den afgående konges tid ( Jørgen Lindegaard, red. ), og så er det jo bekvemt, at han kan tage ansvaret og den nye ( Jørn Kildegaard, red. ) kan sige, "Det var ikke mig", hvis det ikke bliver så fantastisk".

"Det bliver næppe en billig aktie, og jeg ser den ikke som nogen særlig klokkeren guldgrube", tilføjede analytikeren der ligeledes ikke mener det at notere tech-aktier er en så simpel proces som tidligere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også