MediaWatch

Bonnier afvikler Internet-afdelinger

På bare to dage forsvandt det meste af Bonnier koncernens Internet-satsninger, skriver Vision. 30 personer i Bonniers Internet-afdelinger står til at miste deres arbejde, efter at bestyrelsen har evalueret budgetterne og kommet til den konklusion, at afdelingerne er for ulønsomme. De lukkede sites er blandt andet Koll.se, Kvinnor Net og Dagens Debatt.

Ifølge Martin Jönsson, der er redaktør på Dagens Debatt, der blev lukket i fredags, virker det mest som et spørgsmål om, at Internet-afdelingerne ikke passer ind i Bonniers organisation. Der er i hvert fald ingen, som kan sætte spørgsmål ved kvaliteten, forsvarer Martin Jönsson sig.

Årsagen til at bestyrelsen i begyndelsen af ugen besluttede sig for at nedlægge Bonniers Internet-afdelinger er først og fremmest de generelt vigende annoncekonjunkturer og en mindsket interesse for Internet-annoncering.

Dertil komme udeblevne synergieffekter, problemer med at samle organisationens ressourcer. Begge dele har medvirket til, at Bonniers nederlag er blevet større end forventet. Således forsøgte man i sidste øjeblik at redde Dagens Debatt ved at lade Dagens Nyheter og Expressen overtage driften af den stærke organisation. Dagens Nyheder bakkede ud af samarbejdet med henvisning til, at man ikke selv havde udviklet siten, og Expressen meddelte, at Dagens Debatt ikke passede ind i forretningens profil.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs