MediaWatch

Amazon centraliserer i Europa

Amazon vil samle alle dets paneuropæiske kundebetjenings operationer, hvor der i alt er ansat 1.800 medarbejdere, i de eksisterende centre i Slough i Storbritannien og Regensberg i Tyskland. Det betyder at afdelingen i Haag i Holland med 240 medarbejdere nedlægges, skriver Reuters.

Trækket har intet at gøre med, at Amazon trækker sig tilbage i Europa, understreger Diego Piacentini, der der senior vice president for Amazons internationale operationer, i et interview. Ifølge Piacentini vil Amazon være i stand til at yde de europæiske kunder den samme service med to servicecentre som med tre.

Amazon har udenlandske online butikker i Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Japan fik forrige år fordoblet sit udenlandssalg, mens væksten på det mere mættede hjemmemarked var aftagende. Forrige uge meddelte Amazon, at det ville afskedige 1.300 medarbejdere i USA, svarende til 15 procent af arbejdsstyrken. Samtidig ville selskabet reducere dets produktportefølje til kun at indeholde varer, som er profitgivende.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs