Aktieugen, der gik

MediaWatch

Målt på ugen tabte Nasdaq-indekset således 7,1 procent, da indekset fredag faldt til 2.470,97, hvilket er få hundrededele af point fra de 2.470,52, som indekset sluttede år 2000 i. Dermed er hele stigningen i år, der sidst i januar nåede sit højdepunkt på cirka 16 procent, elimineret.

Nervøsiteten omkring kvartalsmeddelelsen tirsdag fra verdens største leverandør til internettets infrastruktur - Cisco, fik investorerne til at sitre mandag og tirsdag. Og resten af ugen var præget af "Cisco-krisen", efter at netværksgiganten havde fremlagt sine skuffende tal og forventninger til indtjeningen i de næste to kvartaler.

Fredag bød så på yderligere dårligere nyheder fra store tech-giganter som - Dell, Motorola, Lucent, med flere og Nasdaq-teknologi-barometret faldt med yderligere 3,56 procent:

Dell - verdens næststørste computerfremstiller faldt mere end 10 procent på at annoncere store nedskæringer og afskedigelser. Motorola faldt cirka 5 procent på meddelelsen om, at de ligeledes vil skære 4000 jobs væk i deres halvleder-forretning. Og Lucent faldt cirka 9 procent på den foruroligende meddelelse om at børskommissionen - SEC - Securities and Exchange Commission - er ved at undersøge selskabets regnskabspraksis.

Herudover faldt Oracle 13 procent og verdens største producent af mobiltelefoner, finske Nokia faldt næsten 7 procent på ikke længere at være på UBS Warburgs globale top-ti liste over de bedste tech-aktier. Endelig fortsatte Cisco-aktien med at tabe yderligere 6 procent efter regnskabsmeddelsen tirsdag og aktien kunne gå på weekend i den laveste kurs de sidste 52 uger.

Det synes næsten overflødigt at slutte med at optimismen i tech-aktierne nu synes at kunne ligge på et meget lille sted. Næste uge byder på en række makroøkonomiske nøgletal - blandt andet for detailhandelssalg og forbrugerprisindeks.

Den negative udvikling satte også sit præg på de danske aktier. KFX-indekset slutter dog ugen i 332,31 mod 334,97 i sidste uge. KVX - det danske vækstaktieindeks falder til 783,5 mod 807,75 i sidste uge. Tele Danmark går fra 415 til 365 på ugen og taber dermed 12 procent. GN Store Nord formåede med nyheden om fremskyndelsen af Nasdaq-børsnoteringen af Nettest, at holde skansen i kurs 150 mod 151 i sidste uge. NKT, der lukkede i kurs 2100 i sidste uge faldt til 2000 - lidt mindre end et fem procents fald.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter