MediaWatch

Svenske forskere: Mobilen er skadelig!

Tidligere i denne uge offentliggjorde Kræftens Bekæmpelse en undersøgelse, der baseret på studier af 400,000 personer påviste at mobiltelefoni ikke påvirker udviklingen af kræft. Forskere ved universitet i Lund påpeger imidlertid, at mikrostrålerne fra mobiltelefoner kan være skyld i andre sygdomme end dem undersøgelsen behandler, skriver Sydsvenskan.

Gennem forsøg med rotter er forskerne kommet frem til at mikrostrålerne åbner blod-hjernebarrieren og frigører æggehvidestoffet albumin, som i større mængder ødelægger hjernecellerne. Også andre emner har mulighed for at trænge ind og skade hjernen og for eksempel udvikle sygdomme som MS og Altzheimers, således den svenske forskere.

De svenske forskere kritiserer ligeledes gyldigheden af den danske undersøgelse, eftersom mobiltelefonen først har fået sit rigtige gennembrud efter den tidsramme som undersøgelsen er baseret på. Desuden er anvendelsesfrekvensen i de seneste år blevet øget betydeligt.

Den danske undersøgelse dækker tidsrummet fra 1982 til 1995.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs