MediaWatch

God omsætning på E-bogs-eksperiment

Med "The Plant" lancerede Stephen King sidste år et ambitiøst e-bogskoncept, hvor læserne fik adgang til at downloade kapitlerne, inden de opgav deres kreditkortnummer for at betale. På Kings hjemmeside fremlægges nu regnskabet ultimo 2000 med et nettoresultat på 463.832.27 dollar.

Trods frivilligheden i betalingsformen har King fastholdt projektets kommercielle sigte og sat grænsen for dets gennemførelse ved maksimalt 25 procent ikke-betalende læsere. Det har ført til negative reaktioner fra betalende læsere, mens prisen er steget fra 1 til 2 dollar pr. afsnit. Samtidig har King indstillet eksperimentet i en seks måneders periode, angiveligt for at skrive på den næste bog, som vil udkomme på tryk.

Kings forlag vil senere på foråret genudgive de første seks kapitler af "The Plant" i e-book-format, men nu må nye læsere erlægge betalingen inden leveringen.

Det fremgår ikke af regnskabet, hvor mange af læserne, der faktisk har betalt for at downloade den netbårne gyser. Flere end 500.000 læsere benyttede sig af muligheden, da Stephen King i marts 2000 lagde novellen "Riding the Bullet" ud på nettet til fri downloadning.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs