MediaWatch

Encyklopædien online?

Årsagen er ikke mindst de norske erfaringer, hvor netudgaven af det store norske nationalleksikon er ved at slå bunden ud af kassen på de to store forlag Aschehoug og Norsk Gyldendal. De to forlag er tæt på at lukke den elektroniske udgave af encyklopædien efter at have tabt over 200 millioner kroner på projektet. Det skriver Politiken.

- De norske erfaringer betyder, at vi ikke går på nettet, hvis vi står til at tabe så mange penge, og vi går ikke enegang med en netudgave med de vilkår, der er på nettet i dag, siger Encyklopædiens chefredaktør, Jørn Lund. I Norge har alt for få været interesseret i at tegne online-abonnement på det omfattende leksikon. Problemet er, at alle i dag forventer, det skal være gratis at hente oplysninger på Internettet.

En opdateret netudgave af det danske nationalleksikon vil koste 30 millioner årligt at drive. Ingen store opslagsværker synes imidlertid i dag at tjene penge på netudgaverne. Heller ikke Encyklopaedia Britannica, som har lagt hele sit kæmpeværk gratis på Internet. - Så længe det varer, for de er i krise, siger Jørn Lund.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs