MediaWatch

Alliance: Internet på tv-skærmen

Tv-stationen skal basere sig på en ny teknologi, der ventes at revolutionere danskernes tv-vaner. I løbet af blot få år skal teknologien være bredt ud til samtlige danske husstande i takt med, at stadig flere får adgang til bredbåndsforbindelser. Den slagkraftige alliance skal samtidig finde nye måder at tjene penge på de internet-services, der indtil nu har været gratis. Det er tre absolut førende selskaber inden for telekommunikation, medier og underholdning, som nu har taget teten, og alliancen er så stærk, at forsøgene kan munde ud i resultater med internationale perspektiver. Det skriver Børsen.

Alliancen omfatter i første omgang forsøg med en on-demand tv-station på internettet. I stedet for et lille billede på pc-skærmen vil parterne sammen udvikle ny teknologi, som skal flytte internetbaseret tv fra pc'en i kontoret til fjernsynsskærmen inde i stuen. Det sikrer i princippet, at den nye tv-station har adgang til alle landets husstande, der har bredbånd.

- Det er første gang i Europa man ser tre store spillere inden for film, tv og telekommunikation, der går sammen, siger adm. direktør Lars Torpe Christoffersen, TDC Internet. Henrik Kristensen, direktør for Egmont New Media, supplerer: - Det kan meget vel være, at det bliver Danmark eller Skandinavien, de første modeller kommer fra. Her kan vi lynhurtigt komme på forkant med udviklingen i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med, og det er det, som gør forsøget rigtig spændende.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs