MediaWatch

Kinesisk mobil "Talk away"

Ifølge tal offentliggjort i Business Weekly er væksten på det kinesiske marked for mobiltelefoni inde i en rivende udvikling. Verdens folkerigeste land udgør således et sandt Eldorado for selskaber, der ønsker at sikre sig nye brugere af deres mobile tjenester.

Hidtil har mobiltelefoni ført en på mange områder hensygnende tilværelse i landet, men denne udvikling synes nu vendt. Mange kinesere har takket været en bred vifte af nye tjenester herunder de populære tekstbeskedservices valgt at hoppe med på mobilbølgen.

Indtil flere analytikere forventer i den forbindelse, at der i den nærmeste fremtid vil komme mange flere tjenester og at tilvæksten i branchen på den konto vil fortsætte med at stige.

Samlet set udgjorde mobiltelefonien i 2000 42 procent af den totale teleomsætning på 307 milliarder yuan. Antallet af nye mobilbrugere voksede i perioden som nævnt med noget nær en fordobling svarende til 85,3 millioner nye brugere.

Sammenlignet med fastnetstelefonien er tallet på mobilområdet over det dobbelte i forhold til. I alt havde fastnetstelefonien en tilvækst på 35 millioner brugere i 2000.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs