MediaWatch

Venter på Cisco

Wall Street vil have øjnene stift rettet mod Cisco, når et af verdens mest værdifulde selskaber og leverandør til internettets infrastruktur efter lukningen af den amerikanske børs sen aften dansk tid fremlægger regnskabsmeddelelse for sidste kvartal af år 2000.

Cisco har i kraft af sin størrelse og betydning altid investorernes fulde opmærksomhed. Men denne gang er investorerne anderledes spændte på Cisco's tal og ikke mindst indikationerne for den fremtidige indtjening, som Cisco's administrerende direktør, John Chambers, vil give for selskabet.

For Cisco's tal og vurdering af fremtidsudsigterne vil af markedet blive opfattet som en næsten makroøkonomisk indikator for virksomhedernes fremtidige investeringer i ny teknologi i lyset af den aftagende vækst i den amerikanske økonomi.

Der synes at være god grund til at være nervøs. Faldende fortjenester giver faldende investeringer i teknologi. En artikel i det anerkendte nationaløkonomiske tidsskrift The Economist fra 1. februar diskonterer på forhånd, at Corporate America næppe vil investere med samme iver i den ny teknologi, som i de forudgående år:

"Bestyrelserne har besluttet at skære i deres investeringsplaner. I fjerde kvartal af sidste år er de faste investeringer faktisk faldet. Det første fald i ni år", skriver The Economist. Faldet i udgifterne til udstyr og software svarer til en negativ vækstrate på 4,8 procent, hedder det videre i artiklen. Og det er vel og mærke et fald, der er sket i en periode, hvor muligheden for recession i den amerikanske økonomi var næsten ude af øje og sind. I sagens natur har beslutningstagerne truffet deres investeringsbeslutninger langt tidligere.

Wall Street analytikernes forventninger til Cisco er i følge estimeringsbureauet First Call/Thompson Financial en indtjening på 19 cents per aktie og en omsætning i omegnen af 7,2 milliarder dollar. Men i særdeleshed er det Cisco's syn på fremtidsudsigterne, der vil interessere analytikerne. Og her forventer de fleste iagttagere, at selskabet vil nedjustere markedernes forventninger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs