MediaWatch

Canon leverer kanonregnskab

Canon, der rangerer som verdens største fremstiller af traditionelle kameraer og samtidig er Japans største fremstiller af printere, har haft en rekordindtjening i det forgangne finansår, skriver Reuters.

Ifølge selskabet endte nettofortjenesten for året frem til december med en vækst på 90,9 procent i forhold til i fjor. Samlet svarer dette til et beløb på 134,09 milliarder yen eller 21 yen per aktie. Driftsfortjenesten voksede i samme periode 39,7 procent til en total på 246 milliarder yen. Resulatet var stort set på højde med markedets forventning.

Canon meddeler endvidere, at det trods en forventet nedgang i den amerikanske økonomi, via en stadig opgang i brugen af internettet, vil ende med en stigende efterspørgsel på digitale kameraer og computerchipi det indeværende år.

Selskabet planlægger ligeledes i løbet af året at bruge 220 milliarder yen i kapitalinvesteringer. Dette er en stigning på 49 milliarder i forhold til 2000.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs