Canon leverer kanonregnskab

MediaWatch

Canon, der rangerer som verdens største fremstiller af traditionelle kameraer og samtidig er Japans største fremstiller af printere, har haft en rekordindtjening i det forgangne finansår, skriver Reuters.

Ifølge selskabet endte nettofortjenesten for året frem til december med en vækst på 90,9 procent i forhold til i fjor. Samlet svarer dette til et beløb på 134,09 milliarder yen eller 21 yen per aktie. Driftsfortjenesten voksede i samme periode 39,7 procent til en total på 246 milliarder yen. Resulatet var stort set på højde med markedets forventning.

Canon meddeler endvidere, at det trods en forventet nedgang i den amerikanske økonomi, via en stadig opgang i brugen af internettet, vil ende med en stigende efterspørgsel på digitale kameraer og computerchipi det indeværende år.

Selskabet planlægger ligeledes i løbet af året at bruge 220 milliarder yen i kapitalinvesteringer. Dette er en stigning på 49 milliarder i forhold til 2000.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Photo: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter