MediaWatch

Canon leverer kanonregnskab

Canon, der rangerer som verdens største fremstiller af traditionelle kameraer og samtidig er Japans største fremstiller af printere, har haft en rekordindtjening i det forgangne finansår, skriver Reuters.

Ifølge selskabet endte nettofortjenesten for året frem til december med en vækst på 90,9 procent i forhold til i fjor. Samlet svarer dette til et beløb på 134,09 milliarder yen eller 21 yen per aktie. Driftsfortjenesten voksede i samme periode 39,7 procent til en total på 246 milliarder yen. Resulatet var stort set på højde med markedets forventning.

Canon meddeler endvidere, at det trods en forventet nedgang i den amerikanske økonomi, via en stadig opgang i brugen af internettet, vil ende med en stigende efterspørgsel på digitale kameraer og computerchipi det indeværende år.

Selskabet planlægger ligeledes i løbet af året at bruge 220 milliarder yen i kapitalinvesteringer. Dette er en stigning på 49 milliarder i forhold til 2000.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs