MediaWatch

Bertelsmann får kontrol over RTL

Bertelsmann har i en aftale med det belgisk-canadiske selskab, Groupe Bruxelles Lambert, (GBL) tilladt investeringsselskabet at købe 25 procent af de stemmeberettige aktier i koncernen. Bertelsmann overtager til gengæld GBL's 30 procents andel i TV- og radiogruppen RTL, skriver Dagens Næringsliv.

Lagt sammen med de 37 procent, som Bertelsmann i forvejen kontrollerer, opnår koncernen dermed fuld kontrol over RTL, der med sine 22 TV-kanaler og 18 radiokanaler i 11 lande rangerer som Europas absolut største TV- og radiogruppe. RTL gælder også næst efter Hollywood som verdens største producent af TV-film.

GBL får i tillæg til sin 25 procent andel i Bertelsmann 0,1 procent aktier uden stemmeret samt to pladser i koncernens bestyrelse. Ydermere kan investeringsselskabet børsnotere sin andel efter tre til fire år.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs