MediaWatch

Bertelsmann får kontrol over RTL

Bertelsmann har i en aftale med det belgisk-canadiske selskab, Groupe Bruxelles Lambert, (GBL) tilladt investeringsselskabet at købe 25 procent af de stemmeberettige aktier i koncernen. Bertelsmann overtager til gengæld GBL's 30 procents andel i TV- og radiogruppen RTL, skriver Dagens Næringsliv.

Lagt sammen med de 37 procent, som Bertelsmann i forvejen kontrollerer, opnår koncernen dermed fuld kontrol over RTL, der med sine 22 TV-kanaler og 18 radiokanaler i 11 lande rangerer som Europas absolut største TV- og radiogruppe. RTL gælder også næst efter Hollywood som verdens største producent af TV-film.

GBL får i tillæg til sin 25 procent andel i Bertelsmann 0,1 procent aktier uden stemmeret samt to pladser i koncernens bestyrelse. Ydermere kan investeringsselskabet børsnotere sin andel efter tre til fire år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs