MediaWatch

Bootboys-side fjernet af SOL

Hjemmesiden er blevet fjernet, selvom der ikke stod noget ulovligt på siden. - Det er som at holde op med at sælge tegnestifter, for at folk ikke skal hænge grimme plakater op, siger Kristin Skogen Lund, ansvarlig redaktør og adm. direktør i SOL Norge, der er meget optaget af spørgsmålet om redaktøransvar. Siden er én ud af mellem 60.000 og 70.000 hjemmesider hos SOL, og internet-selskabet fik tirsdag i sidste uge et tips om, at Bootboys-medlemmets side fandtes på SOLs netværk. Det skriver digitoday.no.

Hjemmesiden havde overhovedet ikke noget ulovligt indhold, hverken injurierende eller nazistisk, men indeholdt kontaktinformation til en afdeling af Bootboys, fortæller Kristin Skogen Lund. - Principielt burde vi have ladet siden være der. Men vi fjernede den, fordi ejeren er medlem af en organisation, og SOL vil ikke associeres med de holdninger, som den organisation står for. SOLs beslutning kommer i kølvandet på det tilsyneladende racistisk motiverede drab på den 15-årige Benjamin Hermansen.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs