MediaWatch

Bootboys-side fjernet af SOL

Hjemmesiden er blevet fjernet, selvom der ikke stod noget ulovligt på siden. - Det er som at holde op med at sælge tegnestifter, for at folk ikke skal hænge grimme plakater op, siger Kristin Skogen Lund, ansvarlig redaktør og adm. direktør i SOL Norge, der er meget optaget af spørgsmålet om redaktøransvar. Siden er én ud af mellem 60.000 og 70.000 hjemmesider hos SOL, og internet-selskabet fik tirsdag i sidste uge et tips om, at Bootboys-medlemmets side fandtes på SOLs netværk. Det skriver digitoday.no.

Hjemmesiden havde overhovedet ikke noget ulovligt indhold, hverken injurierende eller nazistisk, men indeholdt kontaktinformation til en afdeling af Bootboys, fortæller Kristin Skogen Lund. - Principielt burde vi have ladet siden være der. Men vi fjernede den, fordi ejeren er medlem af en organisation, og SOL vil ikke associeres med de holdninger, som den organisation står for. SOLs beslutning kommer i kølvandet på det tilsyneladende racistisk motiverede drab på den 15-årige Benjamin Hermansen.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs