MediaWatch

Svensk e-signatur på vej

Det svenske selskab Sign On er i færd med at teste et nyt system for e-signaturer på Internettet. Det nye system, Formpipe, skal gennem et personligt 'id-kort' og særlige koder være et sikkert og hurtigt alternativ til de traditionelle underskrifter. Sign On har søgt om patent på systemet i USA, men patentet er ikke aførende, eftersom teknikken er langt forud for konkurrenternes, siger Sign On-chef Bosse Falgard. Det skriver Svenska Dagbladet.

Forsikringsselskaber, banker og offentlige myndigheder er nye potentielle kunder til Formpipe. For at sikre den højest muligt sikkerhed, skal e-signaturen aflæses af en kortlæser i computeren. Hvis der ikke findes en sådan kortlæser, mindskes sikkerheden væsentligt. Sign On-chefen mener imidlertid, at kortlæsere snart findes i alle computere, og at e-signaturer ikke giver mindre sikkerhed end papirunderskrifter, der er lette at forfalske.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs